Een levendig begin van de zomer, Kleef klinkt als muziek, stadsfestival "Kleve Sounds like Music"

Festivals & Feesten

Swingend en wervelend in de Kleverstad! Op zaterdag 25 juni 2022 zijn  er  van 10.00 tot 18.00 uur kleurrijke geluidservaringen voor de oren. Kleef nodigt u van harte uit voor het stadsfestival "Kleve Sounds like Music".

Ritmische drumgeluiden, vrolijke popsongs en moderne klassieke muziek – zo'n 100 muzikanten creëren een sfeervolle sfeer en frissen de wandeling door de stad op. Samen met de Klever muziekstudente Anna Isabell Haas heeft de WTM het kleurrijke programma samengesteld. "In de tijd van de pandemie had ik het idee om een straatmuziekfestival in mijn woonplaats te organiseren", zegt AnnaIsabell Haas, student aan de Robert Schumann Hogeschool in Düsseldorf, "ende WTM bood me de mogelijkheid om het idee te integreren als onderdeel van eenstadsfestival. Ik ben heel dankbaar en blij voor deze kans."

Het jonge, dynamische ensemble voor hedendaagse muziek "INprogRes" zal inspireren met een audiovisuele muziekervaring van een speciaal soort en met de zang van het koor" A sign of Friendship" zal je eigen dansbeen niet stilstaan. Maar er wachten nog veel meer muzikale hoogtepunten op onze grote en kleine bezoekers. Het gedetailleerde programma is te vinden onder www.kleve.de of www.mein-kleve.de evenals in het VVV-kantoor, het burgerkantoor en de stadsbibliotheek.

Een aanrader is ook de wandeling richting Herzogbrücke! De "street food corner" trekt aan met allerlei culinaire hoogstandjes van veggi tot BBQ tot cocktails.

XXL-games rond de "Gartenlandmobil" van de WTM nodigen u uit om een korte adempauze te nemen tijdens de levendige wandeling door het centrum van Klever, evenals de marktkramen en tafels als onderdeel van de "koopjesmarkt" van de retailers.