Euregio Rijn-Waal viert 50-jarig bestaan

Uitgelicht 2021

Nederlanders en Duitsers kunnen samen meer bereiken! Daar is de Euregio Rijn-Waal van overtuigd. Daarom ondersteunt zij al 50 jaarlang vele uiteenlopende grensoverschrijdende activiteiten in het Nederlands-Duitse grensgebied.

De Euregio Rijn-Waal is een Nederlands-Duits samenwerkingsverband van 55 gemeenten en regionale overheden in het grensgebied tussen Apeldoorn en Düsseldorf. In de Euregio Rijn-Waal wonen meer dan 4miljoen mensen, zijn 300.000 bedrijven gevestigd, die samen 2,2 milj. banen bieden en aan de 14 universiteiten en hogescholen studeren ca.175.000 studenten.

De Euregio Rijn-Waal viert in 2021 haar 50-jarig bestaan. Sinds de oprichting is het belangrijkste doel de grensoverschrijdende samenwerking te verbeteren en te intensiveren. De afgelopen 50 jaar is er op dit gebied al veel gebeurd. Grensoverschrijdende samenwerking is op veel terreinenvanzelfsprekend geworden en de band tussen Nederland en Duitsland is beter dan ooit. Er zijn echter nog steeds barrières, die het wonen, werken, studeren en ondernemen over de grens bemoeilijken. Bovendien zijn er nieuwe gezamenlijke uitdagingen bijgekomen zoals de klimaatveranderingen rampenbestrijding. De Euregio Rijn-Waal blijft zich uiteraard ook de komende jaren samen met haar leden, de Europese Unie en vele overtuigde grensbewoners inzetten om de grensoverschrijdende samenwerking te verbeteren.

Het EU-programma Interreg Deutschland-Nederland is voor veel concrete grensoverschrijdende projecten een belangrijke vorm van ondersteuning. Niet alleen grote innovatieve of economische projecten kunnen dankzij INTERREG ondersteund worden. Ook voor kleinere activiteiten als scholieren uitwisselingen, concerten, sporttoernooien etc. biedt Interreg laagdrempelige subsidiemogelijkheden. De projectcoördinatoren adviseren u graag over de diverse mogelijkheden.

Mocht u vragen hebben over wonen, werken, studeren of ondernemen in het buurland, dan kunt u terecht bij het GrensInfoPunt van de Euregio RijnWaal. De adviseurs helpen u graag kosteloos verder.

www.euregio.org