Fotografie in de Weimarrepubliek

Tentoonstellingen & Musea

De wisseltentoonstelling "Fotografie in de Weimarrepubliek, een overname van het LVR-Landesmuseum Bonn", is tot en met 29 mei 2022 te zien in het LVR-Industriemuseum Peter-Behrens-Bau.

De Weimarrepubliek duurde slechts 14 jaar en werd gekenmerkt door tegenstellingen in politiek, maatschappij en technologie. Geïnspireerd door innovaties in camera-, film- en printtechnologie, vormde fotografie als geen ander medium het gezicht van deze tijd.

De tentoonstelling toont ongeveer 350 foto's verdeeld over 12 themaruimtes. De foto's nemen een kijkje in de turbulente Weimar-periode en belichten verschillende onderwerpen zoals recreatie, sport, maar ook werk en revolutie, evenals mode en levensstijl. Aangevuld met tijdschriften, fotoboeken en posters krijgen bezoekers een inkijkje in het dagelijks leven in die tijd.

Informatie over de tentoonstelling en het bijbehorende programma op: www.industriemuseum.lvr.de of kulturinfo rheinland.

Hans Bresler Werbung für die Ausstellung der Arbeiterfotografen,Freital-Deuben 1929© Hans Bresler und Deutsche Fotothek Dresden