Gevolgen Corona virus

Uitgelicht 2021

Vanaf dinsdag 6 april 2021 alleen de Duitse grens over met negatief testresultaat!

ook als er alleen getankt en (noodzakelijke) boodschappen worden gedaan!

Coronacrisis in NRW, gewijzigde situatie vanaf maandag 29 maart t/m zondag 18 april 2021

Vanaf maandag 29 maart gelden weer wat strengere coronamaatregelen in NRW. Bij (non-food) winkels kan dan weer online besteld worden en aan de deur worden afgehaald. Het 'click and meet', waarbij men ook de winkel in kan gaan om het assortiment te bekijken, komt daarmee te vervallen. Levensmiddelenzaken blijven (vanzelfsprekend) open.
Wat de vernieuwde maatregelen voor andere bedrijven en instellingen zoals musea betekent, wordt de komende dagen duidelijk gemaakt.
Bouwmarkten, bloemisterijen en boekwinkels zijn in NRW onder voorwaarden open (zie derde kolom grafiek 50-100). Gewinkeld kan weer worden door van te voren een afspraak te maken en rekening te houden met de (huidige) regel 1 klant per 40m2 (zie 4e kolom, die de huidige situatie weergeeft). Dat geldt ook voor musea (hierbij is nu vaak ook al online-bezoek mogelijk). Restaurants en cafés blijven gesloten.
Het is zeer verstandig voorafgaand aan een mogelijk bezoek op de website van het betreffende bedrijf te kijken hoe de laatste actuele situatie is! Indien de komende tijd het aantal besmettingen per 100.000 onder de 50 uitkomt, dan is er iets meer mogelijk (zie derde kolom grafiek unter 50). Hoe de besmettingsdichtheid per stad of regio in NRW is, is te zien op https://www1.wdr.de/nachrichten/themen/coronavirus/corona-daten-nrw-100.html .
Men dient de geldende coronamaatregelen na te leven (minimale afstand bewaren, het waar mogelijk reinigen van de handen en het dragen van de juiste! mondkapjes, ook in openbaar vervoer). Er mogen geen (zelfgemaakte) stoffen mondkapjes meer worden gedragen maar niet medische mondkapjes zoals de blauwe die veel in het straatbeeld te zien zijn of de FFP2- of KN95/N95 mondkapjes. Op de website https://www.land.nrw/corona vindt u hier voorbeelden. Terugkeer naar huis is dezelfde dag geboden.

Op de website https://www.land.nrw/corona vindt u updates omtrent maatregelen in NordRhein_Westfalen (NRW).