Herinneringen ophalen met de Stringtime Memories

Concerten & Muziek

Al vele jaren wordt de Stringtime Niederrhein elk jaar met Pasen in Goch gehouden. De trinationale muziekcursus met kinderen en jongeren uit Polen, Nederland en Duitsland is zeker een integraal onderdeel van het culturele programma van Goch. Door de coronapandemie moest de academie voor de tweede keer op rij worden afgezegd, alleen al voor het 25-jarig bestaan van Stringtime. Om deze verjaardag niet volledig uit het geheugen te verliezen en tegelijkertijd een beetje te genieten van herinneringen, presenteert de KulTOURbühne Goch het concert "Stringtime Memories" op 30 oktober om 16:00 uur in de Gocher Kastell.

Drie voormalige Stringtime-deelnemers treden op als solisten, die nu kunnen wijze nop een uitstekende muzikale carrière. Bezoekers kunnen rekenen op de Nederlander Maxime Gulikers, violist op vele concertpodia in Europa, de Duitser Wassily Gerassimez, 1e celliste van het Stuttgart Philharmonic, en de Poolse Maria Machowska, 1e concertmeester van het NationaalFilharmonisch Orkest van Warschau. De drie solisten worden begeleid door de pianisten van Stringtime, Krystyna Makowska-Lawrynowicz en Joanna Przybylska. Gotthard Popp, de jarenlange artistiek leider van Stringtime, zal het programma leiden. Het concert belooft niet alleen een terugblik op de geschiedenis van Stringtime, maar is tegelijkertijd een uitstekende concertervaring van de hoogste kwaliteit en moet tegelijkertijd iets inkorten tot de volgende Stringtime.

Tickets voor de prijs van 15 Euro per stuk zijn verkrijgbaar bij de KulTOURbühne in het gemeentehuis (telefoon 0049 2823 320202, e-mail: kultourbuehne@goch.de), online aan www.goch.de of aan de kassa. De huidige Coronaregels zijn van toepassing.