‍Kreis Kleve KulTourtage, Dat is een genot voor ogen en oren

Tentoonstellingen & Musea

Zo’n 80 evenementen zijn tijdens de 23e ‘Kreis Kleve KulTourtage’, dit jaar in het weekend van 20 en 21 mei, gratis te bezoeken.

Wederom nemen meer dan 25 culturele instellingen in het gehele Kreis Kleve deel aan dit evenement. Gedurende dag en avond zijn moderne en historische tentoonstellingen, workshops, theater- en filmvoorstellingen, molenrondleidingen en bijdragen op het gebied van literatuur en muziek te bezoeken. Deze culturele dagen in dit district, met ook de culturele avond, geven een indrukwekkend beeld van de culturele diversiteit van de Kreis Kleve.

De Kreis Kleve KulTourtage, parallel aan de internationale museumdag op 21 mei in de musea in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, worden gevierd onder het motto Sustainability and Well-being – Happy museums. Duurzaamheid en welzijn’.

Deze dagen worden afgesloten met concerten gegeven in museale omgeving door de muziekschool van Kreis Kleve. Enkele musea en theaters nodigen u 20 mei van harte voor de ‘Nacht der KulTour’ uit en bieden geïnteresseerden op deze zaterdagavond de mogelijkheid, ook tijdens late uurtjes de diverse tentoonstellingen te bezoeken en van bijzondere evenementen te genieten.

Op de website www.kultourtage.de leiden vanaf 10 mei links naar de talrijke musea, tentoonstellings- en projectlocaties, die aan de Kreis Kleve KulTourtage deelnemen. Daar is er aanvullend informatie over de evenementen beschikbaar.