Kreis Klever KulTourtage

Tentoonstellingen & Musea

Dat is een lust voor oog en oor. Opnieuw nemen meer dan 25 culturele instellingen deel aan dit culturele evenement in het gehele district.

Ze openen in het weekend van 18 en 19 mei 2024 hun deuren voor ongeveer 80 evenementen. Toegang is gratis, dag en nacht. Of het nu gaat om hedendaagse of historische tentoonstellingen, workshops, theater- of filmvoorstellingen, molenrondleidingen of bijdragen op het gebied van literatuur en muziek - de Kreis Klever KulTourtage, met de "Lange Nacht van de KulTour", levert een indrukwekkend bewijs van de culturele rijkdom in deze regio.

De Kreis Klever KulTourtage is ook dit jaar weer parallel aan de Internationale Museumdag, die op zondag 19 mei in musea in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland wordt gevierd onder het motto "Musea met vrienden ontdekken/musea voor onderwijs en onderzoek". Sommige musea en theaters nodigen u ook op zaterdagavond uit voor de "Lange Nacht van de KulTour".

Vanaf 6 mei 2024 leiden links op de website www.kultourtage.de naar tal van musea, tentoonstellings- en projecthuizen die deelnemen aan de Kreis Klever KulTourtage. Daar vind je meer informatie over de evenementen.