Magazine NordRhein-Ruhr Topevents 2023

Uitgelicht 2023

Eind maart verschijnt de jaarbrochure NordRhein-Ruhr Topevents 2023 als drukpublicatie en online te lezen/downloaden

Deze handzame brochure NordRhein-Ruhr Topevents met highlights uit met name NordRhein-Westfalen verschijnt sinds 2010. Dit bondsland is weliswaar iets kleiner dan Nederland maar telt wel iets meer inwoners, namelijk 18 miljoen. Bijna de helft van het gebied bestaat uit landbouw en een kwart is bos. Er zijn 14 natuurparken het gebied telt een nationaal park. De 29 steden hebben meer dan 100.000 inwoners, met Keulen als miljoenenstad.

In 2019 bezocht een record aantal toeristen van 24,3 miljoen deze regio. Het aantal overnachtingen steeg tot 53,3 miljoen, ook een record (waarvan 8,6 miljoen in de metropool Ruhr), de meesten afkomstig uit Nederland. Er overnachtten in dat jaar 11 miljoen buitenlandse toeristen in Duitsland, onder wie 2,5 miljoen Nederlanders. Vanzelfsprekend lagen deze aantallen de afgelopen twee jaar vanwege de coronapandemie lager.

Deze uitgave blijkt voor Nederlandstaligen behulpzaam voor dagjes uit, meerdaagse bezoeken en voor langer vakantieverblijf. Deze uitgave heeft achtereenvolgens een thematische en chronologische indeling. De onderwerpen zijn in herkenbare themakleuren aangegeven. Op deze website is veel informatie bovendien in meerdere talen te lezen.

Deze brochure kan dan op, in deze website te vermelden locaties, gratis worden afgehaald.
Daarnaast kan de uitgave op deze website gelezen en gedownload worden: NordRhein-Ruhr.nl | NordRhein-Ruhr Topevents 2022

De laatst verschenen uitgaven zijn te lezen op: NordRhein-Ruhr | Publicaties

Wilt u een reminder ontvangen per mail als de uitgave beschikbaar is, vul dan de benodigde gegevens in met bij Onderwerp: Magazine NRRT23: NordRhein-Ruhr | Contact