Max Ernst Museum Brühl des LVR

Tentoonstellingen & Musea

Permanente collectie Max Ernst: Leven en Werk – 70 jaar creaties

Wisseltentoonstellingen van hedendaagse kunstenaars

Creatieve workshops in het Fantasie Labor

Het Max Ernst Museum Brühl van het LVR is het enige museum dat aan het leven en werk van de in Brühl geboren internationaal vermaarde kunstenaar Max Ernst (1891-1976) wijdt. De collectie geeft een overzicht van zo'n 70 jaar werk voor de surrealist en dadaïst.

Talrijke schilderijen, tekeningen, frottages en collages dompelen bezoekers onder in de fantasierijke, surrealistische picturale werelden van de wereldburger Max Ernst en tonen de inventiviteit van de kunstenaar. Een ensemble van meer dan 70 bronzen plastieken en sculpturen, die afkomstig zijn uit zijn persoonlijke bezit, opent zijn sculpturale werk over tientallen jaren. In het hart van de permanente collectie staan ook 36 »D-paintings«, verjaardags- en liefdesgeschenken van Max Ernst aanzijn vierde vrouw, de kunstenares Dorothea Tanning.

De collectie over Max Ernst wordt regelmatig aangevuld met tijdelijke tentoonstellingen van internationale hedendaagse kunstenaars. Een uitgebreid kinder- en familieprogramma met workshops in de creatieve workshop "Fantasie Labor" maken het tentoonstellings- en evenementenaanbod compleet.

Openingstijden:

Dinsdag – Zondag: 11 – 18 uur

‘s Maandags gesloten