Ontwikkeling Coronaregels

Uitgelicht 2021

Nederland weer risicogebied voor Duitsland

 

Duitsland heeft aangekondigd, dat vanaf zondag 18 juli 2021, 00.00 uur Nederland heeft ingedeeld als normaal risicogebied. Voor het kleine grensverkeer binnen 24 uur, bijvoorbeeld voor tanken of boodschappen, heeft dit geen gevolgen. Ook voor grenspendelaars en bijvoorbeeld familiebezoek in de eerste graad verandert er niets. Wie echter langer dan 24 uur in Duitsland verblijft moet zich aanmelden op www.einreiseanmeldung.de en een negatief testresultaat, vaccinatiebewijs of bewijs van genezing kunnen laten zien. Hierbij de regels en de uitzonderingen.

De volgende regels gelden voor het binnenkomen vanuit een normaal risicogebied:

- Verplichte registratie in het toegangsportaal op www.einreiseanmeldung.de. Via dit portaal kunnen indien vereist de nodige bewijzen (testresultaten, bewijs van vaccinatie of genezing) worden toegezonden aan de bevoegde autoriteiten.

- Quarantaineverplichting gedurende 10 dagen na binnenkomst. Quarantaine kan op elk moment worden beëindigd of hoeft helemaal niet te worden gestart als iemand een negatief testresultaat, een bewijs van vaccinatie of een bewijs van genezing kan overleggen via het toegangsportaal www.einreiseanmeldung.de aan de bevoegde autoriteiten.

 - Verplichting om uiterlijk 48 uur na binnenkomst het bewijs te leveren door een negatief testresultaat, een bewijs van vaccinatie of een bewijs van genezing voor te leggen. In het geval van binnenkomst door de lucht, moet een testresultaat, een bewijs van vaccinatie of een bewijs van genezing voor vertrek worden overlegd.

 

Uitzonderingen

Personen in de volgende categorieën zijn vrijgesteld van de eisen inzake registratie, quarantaine en testverplichting:

- Mensen die op doorreis zijn

- Transportmedewerkers zoals vrachtwagenchauffeurs

- Personen die minder dan 24 uur in Duitsland verblijven of die minder dan 24 uur in Nederland zijn verbleven.

- Grensgangers en grenspendelaars

- In geval van een verblijf van minder dan 72 uur: personen die familieleden in de eerste graad, hun echtgenoot of partner bezoeken en in gevalvan gedeelde voogdij of omgangsrecht

- Voor een verblijf van minder dan 72 uur: hooggeplaatste leden van de diplomatieke of consulaire dienst en vertegenwoordigers van regeringen.

 

Klik voor meer informatie op deze link!

Klik hier voor het meest actuele algemene overzicht NRW.