Alles in de groene omgeving – Straelen am Niederrhein

Toerisme, Vakantie & Natuur

Alles in de groene omgeving…

…Straelen am Niederrhein. In het uiterste westen van Duitsland, direct aan de Nederlandse grens bij Venlo, ligt Straelen. “Alles in het groen” – dat is wat de stad communiceert, waar de productietuinbouw thuis is. Voor degenen die de veelzijdige structuur van de stad Straelen niet kennen, is het gewoon de ‘bloemenstad’. Jaar na jaar worden hier meer bloemen en groenten op de markt gebracht dan elders in Duitsland.

Fietsen is een populaire vrijetijdsbesteding in Straelen.  Routeplanning is heel eenvoudig dankzij het knooppuntensysteem dat vorige zomer is voltooid. Hierdoor kunnen pedaalridders hun routes ‘onbeperkt’ plannen en de prachtige Niederrhein in alle windrichtingen verkennen.

Bovendien zijn de mensen uit Straelen erg geliefd. Mensen zoals jij en ik. Geen modellen, maar mensen die het stadsbeeldvormgeven. In dit geval zijn het mensen die typerend zijn voor Straelen– gemaakt door de kunstenaar Christel Lechner uit Witten. Ze zijn ook ideaal als fotomotief. Onderhand karakteriseren 14 alledaagse mensen het centrum van Straelen en zijn zeker een bezoek waard.

Van 5 t/m 7 juli 2024 is het stadfestival Stroelse zomer.