Alles in de groene omgeving – Straelen am Niederrhein

Toerisme, Vakantie & Natuur

Alles in de groene omgeving…

…Straelen am Niederrhein. In het uiterste westen van Duitsland, direct aan de Nederlandse grens bij Venlo, ligt Straelen. “Alles in het groen” – dat is wat de stad communiceert, waar de productietuinbouw thuis is. Voor degenen die de veelzijdige structuur van de stad Straelen niet kennen, is het gewoon de ‘bloemenstad’. Jaar na jaar worden hier meer bloemen en groenten op de markt gebracht dan elders in Duitsland.

Fietsen is een populaire vrijetijdsbesteding in Straelen.  Routeplanning is heel eenvoudig dankzij het knooppuntensysteem dat vorige zomer is voltooid. Hierdoor kunnen pedaalridders hun routes ‘onbeperkt’ plannen en de prachtige Niederrhein in alle windrichtingen verkennen.

Bovendien zijn de mensen uit Straelen erg geliefd. Mensen zoals jij en ik. Geen modellen, maar mensen die het stadsbeeldvormgeven. In dit geval zijn het mensen die typerend zijn voor Straelen– gemaakt door de kunstenaar Christel Lechner uit Witten. Ze zijn ook ideaal als fotomotief. Onderhand karakteriseren 14 alledaagse mensen het centrum van Straelen en zijn zeker een bezoek waard.

30 Juni - 2 juli 2023: Stadsfestival Stroelse Zomer

Nadat het populaire Straelense stadsfestival de voorbije jaren vanwege aan pandemie gerelateerde redenen niet kon doorgaan, zijn de Straelenaren des te blijer dat er dit jaarweer een Stroelse Zomer komt. Tussen 1 juli 2022 en 3 juli 2022 kunnenbezoekers van de binnenstad van Straelen weer een kleurrijke drukte verwachten met een uitgebreid animatieprogramma. Naast diverse muzikale hoogtepunten en artistieke optredens op de evenementenavonden, is er dit jaar ook een koopzondag voor het publiek met een zomermarkt door de binnenstad. Zoals het de bloemenstad betaamt, is het 10e Straelense bloemenmeisje natuurlijk ook ter plaatse en zorgt ze met haar bloemrijke groeten voor stralende gezichten. Het evenement start dit jaar op vrijdag 1 juli 2022 om 19.00 uur op het marktplein in Straelen. Op zaterdag 2 juli 2022 start het programma om 16.00 uur. Op zondag is de zomermarkt geopend vanaf 11.00 uur.