De Duisburger Philharmoniker

Concerten & Muziek

De Duisburger Philharmoniker is een van de belangrijkste instellingen van de Noordrijn-Westfaalse culturele scene.

Binnen het Duitse orkestlandschap genieten ze een uitstekende reputatie als veelzijdig en krachtig orkest. De focus van elk seizoen ligt op de twaalf filharmonische concerten; centrale werken uit de symfonische traditie van de barok tot de moderne tijd worden er ontwikkeld in samenwerking met internationaal gerenommeerde dirigenten. En door middel van spannende cross-over-projecten, openluchtconcerten en het onderwijsprogramma "klasse.klassik" heeft het Duisburgs filharmonisch orkest de afgelopen jaren een nieuw publiek bereikt.

Het tweede thuis van de Duisburger Philharmoniker is traditioneel de orkestbak van het Theater Duisburg. Het succesvolle theatrale huwelijk met de Düsseldorfse Operahuis als de "Deutsche Oper am Rhein" werd opnieuw veiliggesteld door de gepassioneerde inzet van de Duisburger Philharmoniker –waarvoor ze in 2013 de muziekprijs van de stad Duisburg ontvingen.

Beleef de Duisburger Philharmoniker onder leiding van algemeen muziekdirecteur Axel Kober en andere topdirigenten, fantastische kamerconcertavonden met artiesten van internationale allure en nog veel meer onvergetelijke concertervaringen in Duisburg!

- Concertkalender

 

Volg ons op social media (links) en schrijf u in vooronze gratis nieuwsbrief om op de hoogte te blijven:

- Instagram

- Facebook

- You Tube

 

Nieuwsbrief bestellen:

- Nieuwsbrief