Fietstocht nabij Waterkasteel Anholt

Recreatie & Sport
Waterkasteel Anholt

Kleine ronden met grote schatten

 

Deze fietstocht laat de harten van gezinnen en kinderen sneller kloppen. Tijdens de 22 kilometer lange korte tocht in het westelijke Münsterland rond Isselburg en het waterkasteel Anholt staan u spannende hoogtepunten te wachten. Laat u betoveren door historische gebouwen,parken, culinaire verrassingen en een prachtig landschap. 

Het startpunt van de fietstocht is het indrukwekkende waterkasteel Anholt (foto) in het meest westelijke puntje van het Münsterland. Zelfs als het machtige kasteel alle ogen trekt, zwaaien we op de fiets en volgen het fietspad in een kleine lus naar het noordwesten. Al na een paar minuten en slechts een paar meter van de Nederlandse grens draait het fietspad naar het zuidoosten en gaat door velden en weilanden richting de Bocholter Aa. 

Het directe  fietspad langs de Bochholter Aa is prachtig en in de zomermaanden zijn kanoërs steeds weer te zien op de idyllische rivier. Daarna rust je echt op het spoor, want langs de brede velden en het natuurgebied Suderwicker Venn kom je door weelderig groen. Voor zover het uitzicht gaat, zult u hier geen hellingen ontdekken. We gaan verder door het Schüttensteinbos en weer langs enorme velden. Dan rijdt u langs het centrum van Isselburg. Een goede gelegenheid omde voorzieningen weer op te halen. Korte tijd later steek je het blauwe lint van de Issel over in een bosje van Het Anholt Zwitserland.