"Het kwetsbare paradijs" in de Gasometer Oberhausen

Tentoonstellingen & Musea

De huidige tentoonstelling in de Gasometer Oberhausen toont de schoonheid van de natuur en de invloed van de mens op zijn omgeving. " Das zerbrechliche Paradies" neemt bezoekers mee op een visueel verbluffende reis door de turbulente klimaatgeschiedenis van onze aarde en laat zien hoe de dieren- en plantenwereld verandert in tijden van het Antropoceen.

Gasometer Oberhausen: ‘Het kwetsbare paradijs‘ , verlengd t/m 26 november 2023

Foto's op groot formaat, het Braziliaanse regenwoud, hologrammen, originele voorwerpen uit de afgelopen 180 miljoen jaar en natuurlijk het absolute hoogtepunt, de wereldbol die in het 100 meter hoge luchtruim zweeft, verwachten bezoekers in de huidige show in Oberhausen. De hoogste tentoonstellingshal van Europa neemt je mee op een unieke reis door de geschiedenis van onze thuisplaneet. Al 700.000 bezoekers verkenden de unieke schoonheid, maar ook de kwetsbaarheid van onze wereld op drie tentoonstellingsverdiepingen. In een gevarieerde en onderhoudende tour kunt u een breed scala aan levensvormen ontdekken, van bladsnijdermieren met superkrachten tot de saiga-antilope en projecten om ons milieu te redden. Daarnaast toont ‘Het kwetsbare paradijs‘ indrukwekkende state-of-the-art technologie: 3D-brillen maken het mogelijk om als felgekleurde pijlgifkikker door een nationaal park te springen, levensechte hologrammen leggen klimatologische relaties uit en wordt de monumentale aardglobe gepresenteerd door het Earth Observation Center van het Duitse Lucht- en Ruimtevaartcentrum. Net als een astronaut op een Apollo-missie kunnen gasten vervolgens naar de aarde kijken en wolken, stromingen of zeediepten volgen. 500.000 bezoekers hebben de De tentoonstelling

‘Het kwetsbare paradijs‘ is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 18.00 uur – op feestdagen en op maandag tijdens de NRW-feestdagen. Met een speciaal combiticket kunt u naast de huidige show in de Gasometer Oberhausen ook het Visiodrom in Wuppertal bezoeken met de meeslepende ervaring ’Monet – Rebel en Genie’. Tickets kunnen worden besteld via de online shop of direct ter plaatse aan de kassa worden gekocht. Meer informatie over het bezoeken van de tentoonstelling – ook in het Nederlands – is te vinden op de website.

Gasometer, Oberhausen