Ruhr Museum, Essen

Tentoonstellingen & Musea

Mythe en moderniteit  Voetbal in het Ruhrgebied  

Grote tijdelijke fototentoonstelling in het Ruhr Museum in Essen.

“Land van 1.000 derby’s”:  Verlengd t/m 20 mei 2024 is de eerste bijzondere  fototentoonstelling over het hele Ruhrgebied te  zien in het Ruhr Museum op het UNESCO werelderfgoed  Zollverein. Om alvast in de stemming  te komen voor EURO 2024 tonen het Duitse  voetbalmuseum en het Ruhr Museum gezamenlijk  450 zelden of nooit getoonde voetbalfoto’s  uit het grote fotoarchief van het Ruhr Museum,  van bekende fotografen, gerenommeerde  fotoagentschappen en uit archieven van steden  en clubs. De secties “Mythe” en “Moderniteit”  nemen bezoekers mee naar het verleden en het  heden en laten hen het voetbal in het Ruhrgebied  in al zijn facetten ervaren.

© Frank B. Napierala

   

Een trappenhuis in schitterend oranje, een spectaculaire industriële coulisse en meer dan 6.000 tentoongestelde stukken:

de permanente tentoonstelling ‘Natuur, Cultuur en Geschiedenis’ in het Ruhr Museum op het UNESCO-werelderfgoed Zollverein laat de fascinerende natuur- en cultuurgeschiedenis van een van ’s werelds grootste industriegebieden zien. Bovendien zijn er regelmatig speciale tentoonstellingen over onderwerpen die het Ruhrgebied betreffen te zien.

Dit is het regionale museum van het Ruhrgebied. De locatie van het museum is de vroegere steenkolenmijn Zeche Zollverein in Essen, ooit de modernste kolenmijn ter wereld die de meeste steenkool opleverde. Na de sluiting van de mijn in 2001 werd hij tot UNESCO-werelderfgoed verklaard. De vroegere kolenwasserij bij de mijnschacht XII maakt indruk, puur en alleen al door zijn architectuur en omdat hij zo groot is. In een integratief concept dat de geschiedenis van natuur en cultuur met elkaar verbindt wordt de hele geschiedenis van het Ruhrgebied getoond, van het ontstaan van de kolen meer dan 300 miljoen jaar geleden tot en met de huidige structuurveranderingen die geleid hebben tot de metropool Ruhr.

Openingsuren:

Maandag t/m zondag van 10 tot 18 uur

24, 25 en 31 december gesloten