Kramer Museum in Kempen

Tentoonstellingen & Musea

Na uitgebreide renovatiewerkzaamheden nodigen het Städtische Kramer Museum en Museum für Niederrheinische Sakralkunst nu opnieuw bezoekers uit in het voormalige barokke Franciscanenklooster.  

Het Kramer-Museum toont meubels en handwerk van de hogere middenklasse  van de 16e tot het einde van de 19e eeuw in de kamers die ingericht  zijn met historische tegels en stucplafonds. Op 5 november opent in het  klooster een nieuwe permanente tentoonstelling over de geschiedenis  van Kempen. De talrijke tentoonstellingen in de eigen collectie van het  museum brengen de geschiedenis tot leven: vanaf het begin van de jonge  stad tot het 600-jarig bestaan.  

Ook het Heilig Museum in de voormalige kloosterkerk is opgeknapt.  Moderne ledverlichting plaatst de filigraan zilveren en gouden  cultusobjecten van het katholieke geloof, die in de loop van 500 jaar zijn  gemaakt, in het juiste licht. Naast de laatmiddeleeuwse houten beelden  die in het grensgebied met Nederland zijn gemaakt, zijn ook het met veel  stucwerk versierde barokorgel en het hoogaltaar de moeite waard. Ontdek  het zelf! Zeker een bezoek waard!