Avontuur Eifelsteig 15 jaar

Toerisme, Vakantie & Natuur
Eifelsteig, Butzerbachtal © Eifel Tourismus GmbH, Dominik Ketz

Ontsnap twee weken aan het dagelijks leven en wandel 313 kilometer door de Eifel in 15 dagelijkse etappes: dit is de langeafstandswandelroute Eifelsteig.

De Eifel biedt vele kleine en grote natuurverschijningen. In de hoge venen deinen de grassen zachtjes in de wind, in het Perlenbachtal bij Monschau vormen de kleine wilde narcissen in het voorjaar prachtige gele tapijten van kleur, het Nationaal Park Eifel ontwikkelt zich tot het oerbos van morgen en bij Blankenheim vormt de jeneverbesheide het landschap. Waar meer dan 400 miljoen jaar geleden een tropische zee was, leidt de Eifelsteig vandaag over gedraineerde dolomietrotsen. Ze zijn het herkenningspunt van de mineraalwaterstad Gerolstein. Het  is niet ver van Daun naar de maaren, de meest indrukwekkende overblijfselen van het Eifel vulkanisme. Vanaf een pad boven de Moezel zijn de eerste monumentale gebouwen van Trier al te zien. Twee levendige, historische plaatsen - de keizerlijke steden Aken en Trier - vormen het begin- en eindbestemming van de Eifelsteig. Tussendoor loopt het langeafstandswandelpad door het midden van de Eifel.

15 jaar Eifelsteig “Waar rots en water u vergezellen” is het motto van de Eifelsteig,

die al 15 jaar in Aken in het enige nationale park van Noordrijn-Westfalen en de Vulkaaneifel begint, naar het grootste nog intacte hoogveen van Europa, nl. de Hoge Venen, leidt en boven Trier eindigt. De in totaal 313 kilometer van de Eifelsteig zijn verdeeld in 15 dagetappes met een lengte van 15 tot 28 kilometer. Bezoekers gaan actief aan de slag met veranderingen en doen nieuwe inzichten op voor een klimaatvriendelijk dagelijks leven. Het gaat dan bijvoorbeeld om de herinrichting van de persoonlijke leefomgeving, maar ook om vele andere onderwerpen zoals toekomstgerichte land- en bosbouw, gezondheid, consumptie, vrije tijd en toerisme. Ruhrmuseum op Zollverein Essen.