Geschiedenis ervaren en natuur beleven

Toerisme, Vakantie & Natuur

Een uitstapje naar Vogelsang IP is het gehele jaar de moeite waard: De 365-dagenlocatie in het Nationalpark Eifel heeft veel te bieden. Van de vroegere opleidingslocatie van het nationaalsocialisme naar een veelzijdige belevenislocatie voor de gehele familie: Vogelsang is vandaag de dag de „internationale plek“! Het moderne tentoonstellings- en opleidingscentrum met zijn multimediale en ook voor mindervaliden een toegankelijk aanbod trekt elk jaar een divers internationaal publiek aan. Natuur- en wandelvrienden waarderen verder de adembenemende omgeving van het Nattionalpark Eifel.

De markante bouw van het bezoekerscentrum in het Forum Vogelsang IP staat met opzet in contrast met de monumentale bouw uit de jaren 30. Hier kunnen gasten tussen twee tentoonstellingen kiezen. De prijswinnende vaste expositie ‘Bestimmung Herrenmensch’ van de NS-Dokumentation Vogelsang toont de geschiedenis van de locatie. De belevenisexpositie ‘Wildnis(t)räume’ van het Nationalparkcentrum Eifel besteedt aandacht aan de filosofie ‘Natur Natursein lassen.’

De verlaten vestiging Wollseifen ligt op zo’n 2 kilometerwandelafstand en is zeer de moeite waard om te bezoeken. Op zondag start een rangertour en een mindervalide vriendelijke koetstocht vanuit Vogelsang IP. Naast dagelijkse rondleidingen zijn van april tot en met oktober torenbeklimmingen mogelijk,die een unieke 360°-beeld mogelijk maken.

Rondleiding in het Nederlands iedere zaterdag van 4 juli tot 29 augustus 2020 om 14 uur zonder vooraanmelding. Voor de juiste innerlijke versterking nodigt de panorama gastronomie uit tot een pauze.