Het antieke erfgoed in Paderborn

Tentoonstellingen & Musea

Het startpunt van de speciale tentoonstelling in het Diözesanmuseum Paderborn (NRW) is een denktank uit de Middeleeuwen: het voormalige klooster van Corvey – al 10 jaar UNESCO-werelderfgoed.

Inschriftenplatte vom Westwerk der Klosterkirche Corvey | © Corvey, Kirchengemeinde St.Stephanus und Vitus | Foto: A. Hoffmann

Kloosters bewaarden delen van de oude kennis die ons vandaag de dag nog steeds vormt. Met talrijke tentoonstellingen maakt de tentoonstelling het mogelijk om te ervaren hoe oude culturele technieken en ideeën over politiek, recht, kunst en wetenschappen in de Middeleeuwen werden doorgegeven. Toegeëigend en gevormd door de respectievelijke tijdgeest, vertellen dergelijke schatten verhalen en blijven ze tot op de dag van vandaag een mysterie.

Meer dan 120 bruiklenen van Europese musea en bibliotheken zal te zien zijn in Paderborn, naast inzichten in het werk van de restaurateurs en onderzoekers die het oude erfgoed vandaag de dag bewaren. Kalligraaf en kunstenaar Brody Neuenschwander brengt ook de diversiteit van geschreven culturen tot leven in indrukwekkende ruimtelijke ingrepen.

Naast een rijk geïllustreerde catalogus is er ook een uitgebreid evenementenprogramma, waaronder groepsrondleidingen (60 min: € 60 | 90 min: € 80  plus gereduceerde toegang), die een dieper inzicht geven in de tentoonstelling te boeken via de Touristeninformation Paderborn, Tel.: 0049 5251 88129800, E-mail: tourist-info@paderborn.de | info@paderborn.de

De tentoonstelling, die van 21 september 2024 t/m 26 januari 2025 loopt, staat onder auspiciën van de Duitse president Frank-Walter Steinmeier.

Burse von Enger | © Staatliche Museen zu Berlin | Kunstgewerbemuseum |Foto: Uwe Schlüter, FOTOdesign