Exposities in PAN Kunstforum, Emmerich

Tentoonstellingen & Musea

Tuindromen - Posterkunst van Mucha tot Staeck (t/m 15 augustus 2020)

100 geselecteerde posterkunstwerken uit de 20e eeuw uit de collectie van Peter Drecker, die zich rond het thema tuin bezighouden, worden getoond.De ontwikkeling uit de begintijd, de Jugendstil, de nieuwe zakelijkheid en postercommunicatie vanaf de jaren 50 tot tegenwoordig.

Jaarkalender 2020

‘meins deinskeins’ Janina Musiałczyk (19 september t/m 20 december)

Deze tentoonstelling toont, parallel aan onderstaande expositie,een selectie van werken uit drie decennia. Veel van haar beelden hebben een link met huidige belangrijke wereldvragen. Tegelijkertijd geven de kleine tekeningen en acrylbeelden steeds een tedere intieme aura weer. Daarnaast reflecteren ze drama’s die ieders leven vormen. Emotioneel geladen brengen ze ontroering, beklemming, verrukking maar ook warmhartige ironie voort.

‘Die Kunst derk leinen Form’ Hanna Nast (19 september t/m 20 december)

Hanna Maria Nast (1938-2015) werd in augustus 1938 in Stanisławów(voormalig oostelijk grensgebied Polen, tegenwoordig Oekraïne) geboren en stierf in maart 2015 in Łódź, Polen. Haar studie aan de Kunstacademie van Warschau (Akademie derSchönen Künste/

Akademia Sztuk Pięknych) in het vakgebied boekgrafiek bij Prof. Julian Pałka had ze in 1964 afgesloten. Al tijdens de studie is ze ter aanvulling van haar budget begonnen met het ontwerpen van collegekaarten. Deze bijbaan heeft ze nooit opgegeven - het was niet alleen een inkomstenbron, maar werd ook haar grote passie.

 

Art’pu:l Kunstbeurs Emmerich

Deze beurs voor hedendaagse kunst toont van 28 t/m 30 augustus geselecteerde kunstenaars uit binnen- en buitenland. Art`pu:l is door haar open expositieomgeving met opzet nauw aan de kunstenaars vormgegeven.Waarde wordt gehecht aan de dialoog tussen exposanten en publiek. De spannende tentoonstellingsvormgeving in de architectonisch aantrekkelijke ambiance draagt wezenlijk tot het succes van deze uitwisseling bij. Het beursprogramma wordt gecomplementeerd met een thematisch wisseltentoonstelling als ook een begeleidend programma voor performatieve kunst.

Kunst in alle disciplines: schilderkunst, tekenen,sculptuur, fotografie, installatie en veel meer. In het kader van de beurs wordt de art’pu:l kunstprijs uitgereikt. Meer informatie zoals openingstijden is te lezen op de website https://pan-forum.de/sonderausstellung/artpul-emmerich-2020