Heinz Nixdorf MuseumsForum Paderborn, Duitsland

Tentoonstellingen & Musea
HNF

Het Heinz Nixdorf MuseumsForum in Paderborn toont het begin van schrijven en getallen, de ontwikkeling van machinegegevensverwerking en de technische prestaties van ons digitale heden.

Op twee verdiepingen ga je door 5.000 jaar informatiegeschiedenis, van spijkerschrift tot kunstmatige intelligentie. Je komt antieke schrijfmachines en rekenmachines tegen, de eerste computers, spelcomputers van retro tot moderne en fascinerende robots.

Nemesis - HNF

The Nemesis  Machine - City.Data.Art

Tot 19 november 2023

Vanaf nu kan je "The Nemesis Machine", een indrukwekkende kunstinstallatie van de Londense kunstenaar Stanza, ervaren in het HNF. De levendige miniatuurstad bestaat uit duizenden printplaten, chips, LED's, monitoren en vele andere computercomponenten. Op basis van echte gegevens uit Duitse steden verandert het kunstwerk voortdurend van uiterlijk en nodigt het je uit om je te verwonderen en na te denken. Hoeveel zijn we bereid te onthullen over onszelf vandaag en in de toekomst? En wat betekent totaal netwerken en het gebruik van kunstmatige intelligentie voor ons dagelijks leven?

Openingstijden:

Di.-vr.: 9-18 uur, za., zo. en feestdagen: 10-18 uur

Rondleidingen, lezingen, workshops en meer op https://www.hnf.de/nl/home.html.