Heinz Nixdorf MuseumsForum Paderborn, Duitsland

Tentoonstellingen & Musea
HNF

Het Heinz Nixdorf MuseumsForum in Paderborn toont het begin van schrijven en getallen, de ontwikkeling van machinegegevensverwerking en de technische prestaties van ons digitale heden.

Op twee verdiepingen ga je door 5.000 jaar informatiegeschiedenis, van spijkerschrift tot kunstmatige intelligentie. Je komt antieke schrijfmachines en rekenmachines tegen, de eerste computers, spelcomputers van retro tot moderne en fascinerende robots.

HNF

Groepsaanbiedingen

In samenwerking met regionale partners biedt het HNF spannende gecombineerde rondleidingen aan. In de rondleiding "Van natuurlandschappen tot techniekwerelden" maakt u eerst kennis met de lokale dier- en plantensoorten in het Natuurhistorisch Museum Schloß Neuhaus, en in het HNF leert u over de rol die het milieu speelt in de informatietechnologie. Tijdens de rondleiding "Van collectieopslag tot gegevensopslag" in het Stadsmuseum van Paderborn wordt u een expert op het gebied van de geschiedenis van Paderborn, waarin de ondernemer Heinz Nixdorf een doorslaggevende rol speelt. De rondleiding "Stad en Computer" biedt u een rondleiding door Paderborn, die eindigt met een bezoek aan het HNF. In de rondleiding "Op bezoek bij Heinrich en Heinz" maakt u kennis met twee Paderborn-iconen in het Diocesaan Museum en het HNF: Karel de Grote en Heinz Nixdorf.

Openingstijden:

Di.-vr.: 9-18 uur, za., zo. en feestdagen: 10-18 uur

Rondleidingen, lezingen, workshops en meer op https://www.hnf.de/nl/home.html.