Heinz Nixdorf MuseumsForum

Tentoonstellingen & Musea
Foto's: HNF

Heinz Nixdorf MuseumsForum

In 's werelds grootste computermuseum kunnen bezoekers een reis door de tijd beleven van 5.000 jaar informatie-en communicatietechnologie – van de opkomst van de eerste personages tot schrijf- en rekenmachines,  vroege computers tot robots en kunstmatige intelligentie.

Op 6.000 vierkante meter tentoonstellingsruimte krijgen bezoekers een beeld van uitvinders, historische machines en de nieuwste technische ontwikkelingen. Veel tentoonstellingen zijn interactief en kunnen jong en oud zelf uitproberen: bezoekers kunnen praten met Robot Pepper, videogameklassiekers testen of worden rondgeleid naar tentoonstellingen door de museumrobots PETER en PETRA. Met 49 zwaaiende katten leert u op een speelse manier de basis principes van het programmeren.

De permanente tentoonstelling wordt aangevuld met wisseltentoonstellingen, lezingen en evenementen. Museumonderwijs biedt een breed scala aan activiteiten voor kinderen en jongeren en er zijn tal van workshops voor volwassenen over diverse onderwerpen.

Zie www.hnf.de voor meer informatie.