Radrevier Ruhr

Recreatie & Sport

Industriële cultuur en fietsen in Ruhr

 

Musea en Evenementen

Bijna nergens elders ter wereld is de dichtheid van de industriële bezienswaardigheden hoger dan hier in het Ruhrgebied. Naast musea en historische machines vindt u een overvloed aan kunst en cultuur, evenementen en markten, gastronomie en actie, boeiende rondleidingen en buitengewone highlights op de locaties. De ‘Route der Industriekultur’ toont met 26highlights, 17 uitkijkpunten en heuvels, 13 voormalige arbeiderswooncomplexen en meer dan 1000 andere locaties een boeiend industrieel cultuurlandschap. Het indrukwekkende cultuurlandschap biedt u met kleurrijke feesten van de kunst en cultuur zoals de ExtraSchicht – de nacht van de industriecultuur. Ze hebben hun bijzondere charme niet in de laatste plaats te danken aan unieke coulissen waarvoor ze zijn geënsceneerd. Zo veranderen de industrie-culturele locaties in klankvolle, vibrerende en levendige creatieve plekken, zie www.industriekultur.ruhr.

 

Ontspannen fietsen

De industrie-culturele locaties zijn het best per fiets te ontdekken! Dankzij het nieuwe knooppuntensysteem kunt u uw toer eenvoudig plannen. 280 informatieborden die bij bezienswaardigheden, centrale treinstations en fietsroutekruispunten opgesteld staan, leveren de benodigde informatie voor uw toer. Grote overzichtskaarten geven verder een overzicht van de omgeving en de belangrijkste knooppunten in de buurt. Bijzonder ontspannen en door het groen fietst men door het Ruhrgebied op verbouwde, voormalige treinrails, die direct naar de industriële monumenten leiden. Ze verbinden talrijke industriële monumenten met elkaar en bieden de ideale basis voor een uitgebreide dagtocht. Meer informatie op www.radrevier.ruhr.

 

RuhrKultur.Card 2020

Met deze kaart een jaar lang het volledige cultuurprogramma in het Ruhrgebied beleven! 20 musea, 11 theaters en 5 bekende cultuurfestivals in 16 steden - de RuhrKultur.Card voegt een veelzijdig, steden-overdekkend cultuuraanbod in de Metropool Ruhr samen. De RuhrKunstMusea, de RuhrPodia als ook de Ruhrtriennale, de Internationale korte filmdagen Oberhausen en het Ruhrfestival Recklinghausen nemen aan deze nieuwe cultuurkaart deel. Hiermee krijgt men 50% korting en bij musea zelfs gratis toegang tot het ontdekken van het culturele klimaat van het Ruhrgebied. Bij aanschaf van de RuhrKultur.Card krijgt men gratis de passende reisgids RuhrKultur.Guide. Culturele reisgids RuhrKunstMusea en RuhrPodia Verder verruimt de reisgids de blik op de regio. De RuhrKultur.Card is te verkrijgen bij het servicecenter van Ruhr Tourismus GmbH,via hotline 0049 1806 181650 of via www.ruhrkulturcard.de.Nadere informatie, zoals een overzicht van de aangesloten musea, theaters en festivals, is te vinden op www.ruhrkulturcard.de.