Industriële cultuur en fietsen in Ruhr

Recreatie & Sport

Industriële cultuur enfietsen in Ruhr

 

Musea en Evenementen

Bijna nergens elders ter wereld is de dichtheid van deindustriële bezienswaardigheden hoger dan hier in het Ruhrgebied. Naast museaen historische machines vindt u een overvloed aan kunst en cultuur, evenementenen markten, gastronomie en actie, boeiende rondleidingen en buitengewonehighlights op de locaties. De ‘Route der Industriekultur’ toont met 26highlights, 17 uitkijkpunten en heuvels, 13 voormalige arbeiderswooncomplexenen meer dan 1000 andere locaties een boeiend industrieel cultuurlandschap. Hetindrukwekkende cultuurlandschap biedt u met kleurrijke feesten van de kunst encultuur zoals de ExtraSchicht – de nacht van de industriecultuur. Ze hebben hunbijzondere charme niet in de laatste plaats te danken aan unieke coulissenwaarvoor ze zijn geënsceneerd. Zo veranderen de industrieculturele locaties inklankvolle, vibrerende en levendige creatieve plekken, zie www.industriekultur.ruhr.

 

Ontspannen fietsen

De industrieculturele locaties zijn het best per fiets teontdekken! Dankzij het nieuwe knooppuntensysteem kunt u uw toer eenvoudigplannen. 280 informatieborden die bij bezienswaardigheden, centraletreinstations en fietsroutekruispunten opgesteld staan, leveren de benodigdeinformatie voor uw toer. Grote overzichtskaarten geven verder een overzicht vande omgeving en de belangrijkste knooppunten in de buurt. Bijzonder ontspannenen door het groen fietst men door het Ruhrgebied op verbouwde, voormaligetreinrails, die direct naar de industriële monumenten leiden. Ze verbindentalrijke industriële monumenten met elkaar en bieden de ideale basis voor eenuitgebreide dagtocht. Meer informatie op www.radrevier.ruhr.

 

RuhrKultur.Card 2020

Met deze kaart een jaar lang het volledige cultuurprogrammain het Ruhrgebied beleven! 20 musea, 11 theaters en 5 bekende cultuurfestivalsin 16 steden - de RuhrKultur.Card voegt een veelzijdig, stedenoverdekkendcultuuraanbod in de Metropool Ruhr samen. De RuhrKunstMusea, de RuhrPodiaalsook de Ruhrtriennale, de Internationale korte filmdagen Oberhausen en hetRuhrfestival Recklinghausen nemen aan deze nieuwe cultuurkaart deel. Hiermeekrijgt men 50% korting en bij musea zelfs gratis toegang tot het ontdekken vanhet culturele klimaat van het Ruhrgebied. Bij aanschaf van de RuhrKultur.Cardkrijgt men gratis de passende reisgids RuhrKultur.Guide. Culturele reisgidsRuhrKunstMusea en RuhrPodia Verder verruimt de reisgids de blik op de regio. DeRuhrKultur.Card is te verkrijgen bij het servicecenter van Ruhr Tourismus GmbH,via hotline 0049 1806 181650 of via www.ruhrkulturcard.de.Nadere informatie, zoals een overzicht van de aangesloten musea, theaters enfestivals, is te vinden op www.ruhrkulturcard.de.