LWL-Industriemuseum Dortmund

Tentoonstellingen & Musea
Henrichenburg

LWL-Industriemuseum

Onder de paraplu van het Westfälische Landesmuseum für Industriekultur zijn acht voormalige arbeidslocaties verenigd. De industriële monumenten fascineren door hun unieke architectuur. Evenementen en tentoonstellingen maken de musea levendig. Ze koppelen thema’s uit het verleden met actuele vragen. Vandaag de dag vormende fabrieken buiten dienst een levendig en veelzijdig forum voor industriële cultuur.

Als eerste en grootste industrieel museum in Duitsland conserveren, onderzoeken en brengen wede cultuur en houden we het industriële tijdperk in stand. We nodigen u uit voor spannende excursies door de geschiedenis en voor verrassende ontdekkingen in het heden: We nemen u mee naar de oudste bewaarde hoogoven van de regio, we nemen u mee door een tunnel naar een kolenafgraving, we nemen u mee op rails en in bootjes door het industriële tijdperk - stap in!

Als eerste en grootste industrieel museum in Duitsland conserveren, onderzoekt en brengt het LWL-Industriemuseum Zeche Zollern in Dortmund, de cultuur en houden we het industriële tijdperk in stand. We nodigen u uit voor spannende excursies door de geschiedenis en voor verrassende ontdekkingen in het heden. We nemen u mee naar de oudste bewaarde hoogoven van de regio, we nemen u mee door een tunnel naar een kolenafgraving, we nemen u mee op rails en in bootjes door het industriële tijdperk - stap in! Onder de paraplu van het LWL zijn acht voormalige arbeidslocaties verenigd. De industriële monumentenzijn erg fascinerend vanwege hun unieke architectuur. Evenementen en tentoonstellingen maken de musea levendig.

Alle locaties LWL-musea: 

Zeche Zollern I Grubenweg 5 I 44388 Dortmund I zeche-zollern.lwl.org

Zeche Hannover I Günnigfelder Straße 251 I 44793 Bochum I zeche-hannover.lwl.org

Zeche Nachtigall I Nachtigallstraße 35 I 58452 Witten I zeche-nachtigall.lwl.org

Henrichshütte Hattingen I Werksstraße 31-33 I 45527 Hattingen I henrichshuette-hattingen.lwl.org

Schiffshebewerk Henrichenburg I Am Hebewerk 2 I 45731 Waltrop I schiffshebewerk-henrichenburg.lwl.org

Ziegelei Lage I Sprikernheide 77 I 32791 Lage I ziegelei-lage.lwl.org

Glashütte Gernheim I Gernheim 12 I 32469 Petershagen I glashuette-gernheim.lwl.org

TextilWerk Bocholt I Uhlandstraße 50 I 46397 Bocholt I textilwerk-bocholt.lwl.org