Museumpark Orientalis

Tentoonstellingen & Musea

Museumpark Orientalis is een ontmoetingsplek die ruimte biedt om stil te staan bij de kunst van bezinning en de zoektocht naar de betekenis van het leven.

Kom tot rust in het unieke landschap, laat je inspireren door het bijzondere erfgoed en geniet van het culturele aanbod. In 2007 kreeg het museum de huidige naam Museumpark Orientalis. In de loop der jaren ontstond in de huidige gemeente Berg en Dal ook een ware museumdriehoek. Het ‘buurmuseum’ van Orientalis is het Wereldmuseum Berg en Dal (voorheen Afrika Museum), onderdeel van Nationaal Museum van Wereldculturen. Dat museum is in 1954 opgericht door missiepaters en vertelt over Afrikaanse historie en interculturaliteit. Helaas is dit museum nu failliet en is het niet meer open voor publiek. In 1987 is ook het Vrijheidsmuseum (voorheen Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945) hier ingericht. Bij de bevrijding van Europa hielden de geallieerden hier halt toen er ‘een brug te ver was’.

Rumi - De mystieke dichter

Museumpark Orientalis presenteert in 2024 een expositie over de mystieke dichter Rumi. We vertellen je een verhaal over inspiratie, de schoonheid van poëzie, ontmoetingen tussen culturen en een zoektocht naar je innerlijk