‍Neanderthal Museum – Beleef een reis door de tijd

Tentoonstellingen & Musea

Waar vandaag de dag een van de populairste en modernste musea van Europa staat, werd de Neanderthaler meer dan 160 jaar geleden ontdekt.

Tegenwoordig is de Neanderthaler een wereldster. Iedereen kent hem - iedereen heeft een foto van hem. Reden genoeg dat er een museum aan hemen de menselijke geschiedenis werd gewijd, dat jaarlijks 150.000 gasten naar het Neanderthaler bij Düsseldorf trekt.

In het museum maken gasten een reis door de menselijke geschiedenis – van ons begin in Afrika meer dan 4 miljoen jaar geleden tot heden. Gevarieerde producties en hands-on stations, levensechte reconstructies van onze voorouders en onderzoeksdozen om doorheen te bladeren, maken een bezoek aan het museum een opwindende ervaring voor het hele gezin.

Naast een bezoek aan het museum is een wandeling door het oudste natuurgebied van Duitsland de moeite waard. In het wildreservaat IJstijd zijn er oeros, bizons en tarpans te ontdekken en de speeltuin uit het stenen tijdperk ertegenover nodigt uit om te klimmen en te ravotten.

Nieuwhoogtepunt in het Neanderthaler: In december 2022 werd de Höhlenblick-avonturentoren geopend op de Neanderthaler vindplaats. De 22 m hoge toren laat gasten door virtuele telescopen terugreizen naar het stenen tijdperk. Hoogteliefhebberskunnen de sluiproute door de klimtunnel op een hoogte van 20 meter nemen.

 

Openingstijden: Di.– Zo. 10.00 tot 18.00 uur, gesloten op maandag.

Fototentoonstelling Ingo Arndt: ‘Back to the Future – Honingbijen in het bos’

20 mei t/m 5 november 2023  

In het voorjaar zoemt het in Neandertal. De bekroonde natuurfotograaf Ingo Arndt toont voor het eerst in zijn tentoonstelling ’Back to the Future - Honingbijen in het bos’ foto's van wilde honingbijen in hun oorspronkelijke thuis - onze bossen. De fototentoonstelling wordt aangevuld met doe-meestations voor kinderen en voorwerpen uit de steentijd tot aan de huidige trend van ’stedelijke bijenteelt’.

Honigbijen in het bos ©Ingo Arndt