Oberhausen - gewoon opnieuw ontdekken

Inkopen, Markten & Beurzen

De stad in het Ruhrgebied is nog steeds dé plek voor winkelen, entertainment en industriële cultuur in het westen van Duitsland.

Lange tijd was het helaas niet zonder meer mogelijk dat goede buren gewoon bij elkaar op bezoek kwamen. Inmiddels is de situatie rondom Corona gelukkig wat ontspannen, maar de pandemie is natuurlijk nog niet verdwenen. Niettemin ontwaakt de stad Oberhausen geleidelijk uit zijn Doornroosjeslaap en biedt deze als uitje en reisdoel een heleboel activiteiten en attracties die de moeite waard zijn om nieuw te ontdekken.

Centro Oberhausen heet nu "Westfield Centro" en is natuurlijk nog steeds het grootste winkel- en recreatiecentrum van Europa. Het vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield heeft de naam Westfield exclusief gereserveerd voor zijn belangrijkste winkelcentra ter wereld. Wat winkelplezier onder één dak betreft ligt Oberhausen nu als het ware in de lijn met Wenen, Parijs of New York. Sinds 12 november vindt hier langs de promenade en op de voorpleinen een van de grootste en mooiste kerstmarkten van de gehele metropool Ruhr plaats.

Daarnaast is er natuurlijk nog veel meer te zien en te beleven in Oberhausen, zoals de spectaculaire tentoonstelling "Het kwetsbare paradijs" in de 117 meter hoge Gasometer: het herkenningspunt van de stad. Daarnaast hebben het grootste Sealife-aquarium in Duitsland en het Legoland Discovery Centre hun deuren geopend, evenals de Ludwig Galerie Schloss Oberhausen in de nabijgelegen Kaisergarten. Ook komt een hele reeks internationale sterren naar de stad om op te treden in de König-Pilsener-Arena of in de Turbinenhalle.

Informatie, tickets en reisaanbiedingen zijn verkrijgbaar bij de Tourist Information Oberhausen met zijn twee locaties op het centraal station en in het Centro. Bijvoorbeeld een "welcome back pakket" met overnachting vanaf 62 euro per persoon voor het kerstmarktbezoek. Tickets voor de Gasometer zijn hier eveneens verkrijgbaar. Een ideale suggestie voor een korte vakantie in Duitsland zonder al te ver te hoeven rijden.

Boekingshotline: Tourist Information Oberhausen, Internet: www.oberhausen-tourismus.de/nl (Categorie: Boeken / Reisaanbiedingen / Kerstmis is hier)

Corona-aanwijzing: Houd er rekening mee dat in Duitsland de "3G-verordening" van toepassing is voor toeristische doeleinden. U moet dus gevaccineerd, hersteld of getest zijn. Daarnaast is er een afstands- en mondkapjesplicht.