Wandel-en fietsparadijs “Naturregion Sieg”

Recreatie & Sport

Dicht bij huis.

Niet zover hooguit 2 uur met de auto vanuit Twente vindt u het wandel- en fietsparadijs “Naturregion Sieg”. Een vakantie in het Siegtal is pure ontspanning. Want in dit prachtige natuurgebied, iets ten oosten van Keulen, Düsseldorf en Bonn, is het heerlijk te vertoeven met een goed ontwikkeld wandel- en fietsnetwerk.

 

Wandelen, 200 km wandelplezier.

Wandelen van station naar station. Vertrek gewoon en laat u dagelijks leven achter u: over rustige paden en wegen voert de langeafstandsroute door het schitterende Siegtal en over de omliggende heuvels. Elk van de 14 etappes van deze boeiende streek begint bij een station. De etappes hebben een lengte tussen de 11 en 25 km. Soms gaat de route langs indrukwekkende natuurmonumenten, over rotsachtige formaties naar eenzame hoogten of langs de rivier, kasteelruïnes en dorpen met traditionele vakwerkhuizen. De wandelpaden zijn nauwgezet gemarkeerd en gecertificeerd als kwaliteitswandelpaden.

 

Ontdek de schatten van het natuurgebied met 25 rondwandelingen.

De afwisselende, soms makkelijke, soms meer uitdagende rondwandelingen voeren door het mooie landschap van “Naturregion Sieg”. Onderweg ontdekt u kerken, kloosters en curiosa. Tussentijds talrijke mogelijkheden om koffie te drinken en te gaan lunchen. Alle 25 thematische wandelingen met een lengte tussen de 3 en 25 km verbinden de culturele en landschappelijke schatten van de streek met elkaar. Korte tochten van ongeveer 6 km lengte, zoals de Burgerweg of de Wildwiesenweg, maken ontspannen wandelenmogelijk en tijd om nieuwe dingen te ontdekken, even te stoppen of een hapje te eten. Aan de andere kant zijn de veeleisender routes, zoals de meer dan 20 km lange Talsperrenweg door een uniek natuurgebied, ook een sportieve uitdaging. Op alle wandelpaden is informatie te vinden met interessante feiten over het verleden en heden van de streek.

Fietsplezier langs de Sieg

Beleef het karakter van de streek en de prachtige natuur. Het Sieg-fietspad maakt het allemaal mogelijk. Over een lengte van 64 km, vanaf de bron tot Windeck-Rosbach stroomt de Sieg langs dijken, uiterwaarden en bossen. Langs culturele en historische bezienswaardigheden. Aansluitend, tot aan demonding in de Rijn voert de fietsroute over gedeeltelijke nieuwe fietspaden dwars door het stroomgebied van de Sieg. Ook voor gezinnen is deze route heel aantrekkelijk, op twee hellinkjes na is de route vlak en ver weg van het autoverkeer. Onderweg nodigden cafés en biergarten uw graag uit voor een hapje en een drankje. Wat dacht u van een pauze bij de Sieg waterval in Windeck-Schladern of maak een duik in de Mondorfer see. Of u nou gaat wandelen, fietsen of gewoonheerlijk uitwaaien en of u dat nou vanaf een vakantiehuis of hotel doet, Naturregion Sieg zal aan al uw verwachtingen voldoen.