Visiodrom in Gaskessel Wuppertal

Tentoonstellingen & Musea

De grootste meeslepende Monet show en tentoonstelling in Europa in de Gaskessel Wuppertal


’Monet - Rebel en Genie’ is een unieke ervaring. Met zijn vele details en vaardige arrangementen van beroemde schilderijen onderscheidt de show zich nogal van het gebruikelijke meeslepende aanbod. Secuur samengesteld speciaal voor de zalen van het Visiodrome met respect voor het werk van de vader van het Impressionisme, brengt "Monet - Rebel en Genie" de meesterlijke schilderijen van Claude Monet tot leven.

Reis door Frankrijk in de voetsporen van de schilder en beleef de grootste schilderkunstige momenten van Monet aan den lijve. Ervaar zelf op de plaats van handeling hoe zijn schilderijen tot stand zijn gekomen. Het meeslepende multimediaspektakel voor het hele gezin presenteert meer dan 250 belangrijke werken van de Franse meester. De unieke combinatie van beeld- en geluidswerelden creëert een impressionistische droom in het Visiodrom. Hier kan kunst direct worden gevoelden ervaren - kunst begrijpen met alle zintuigen.

De begeleidende tentoonstelling geeft een diepgaand inzicht in het turbulente leven van Monet en zijn tijd. Veel van de technische innovaties die wij tegenwoordig als vanzelfsprekend beschouwen, werden uitgevonden en ontwikkeld in de tijd vanMonet. De telefoon, de auto en zelfs de Eiffeltoren beleefden hun doorbraaktijdens Monets leven.

Iedereen die Wuppertal bezoekt - begrijpt Monet.

Visiodrom Gaskessel Wuppertal

Met de Visiodrom in de Gaskessel Wuppertal is een volledig nieuwe amusementswereld van licht, emoties en techniek ontstaan. De bezoeker wordt volledig omhuld doorshow en thema. Ultramoderne multimedia-mediatechnologie maakt hen onderdeel vaneen unieke belevenis. De Visiodrom is 38 meter in diameter, 40 meter hoog en volledig uitgerust met schermen en 33 krachtige laserprojectoren. Zo ontstaat meer dan6500 vierkante meter projectieoppervlak voor de visualisering van droomwerelden. De fascinerende werelden van licht, geluid en grootte ontroerende gasten. Expositieruimten voegen achtergrondkennis en verdere ervaringen toe aan de belevenis.

Voor meer informatie over openingstijden, tickets en prijzen, ga naar:

https://visiodrom.de/en/visitor-info/information-for-visitors